Drömhem, inredning & inspiration från en annorlunda mäklare Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
Alvhems nyhetsbrev - december
Hemsida | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
Vi älskar sekelskifte!
Vi älskar sekelskiftet!
En av flera fördelar med enbart förmedla äldre lägenheter, uppförda runt förra sekelskiftet, är att vi på nära håll kan följa hur fastigheterna och lägenheterna kontinuerligt förbättras. Det är en fröjd att se hur hårt många styrelser och enskilda lägenhetsinnehavare arbetar för att återställa eller återskapa tidskaraktären, efter hårdhänta och okänsliga renoveringar utförda under 70-talet. Vi ser dagligen exempel på detta. På föreningsnivå kan det röra sig om att byta ut fula entréportar av plåt och ersätta dessa av nya av trä, i gammal stil. Eller byte av 70-tals fönster till nya i tidstypisk stil med spröjs. Även mindre insatser som att bara byta belysning i trapphus och innergård, kan ha enormt stor effekt.

Lyckas med ditt hemma-spa
Lyckas med ditt hemma-spa
Något som verkligen kan ha stor inverkan på trivseln och även värdet på bostaden är att se över badrummet. Ofta behövs det dock inte göras en totalrenovering utan kanske räcker det med att byta belysning, måla om innertaket eller byta ut någon badrumsmöbel. Små förändringar kan göra stor skillnad!
Börja till exempel med att byta ut textilierna till en enhetlig färgskala. Neutralt badrum behöver färgglada textilier och tvärtom.
Addera lite accessoarer så som ett väldoftande doftljus eller en snygg papperskorg och låt de fina förpackningarna med tvål och hudkräm stå framme och bilda dekorativa stilleben.
Är badrummet mindre kan en större spegel ovanför handfatet göra att utrymmet ser dubbelt så stort ut. Använd gärna två ljuskällor, t ex infällda spotlights i innertaket och en riktad belysning. Och glöm inte dimmer! Uppskattad för den som behöver tassa upp på nätterna...


Doftljus från L:a bruket
Doftljus från
L:a Bruket

Finns i dofterna ceder/apelsin/rosmarin, citrongräs, mörk vanilj, lavendel och grapefrukt och kostar 129:-/229:-/299:- beroende på storlek.

Badrumsmatta
Badrumsmatta från Himla
Badrumsmatta i 100% bomull, 50x80 cm. Har en tvättad och mjuk känsla och kostar 379:-

Produkter från Vipp
Produkter från Vipp
Toaborste 1559:-, tvålpump 949:- och papperskorg (4 l) 1999:-
Vi har fler Vipp-produkter och färger (t.ex. i rostfritt och svart) och vi kan även beställa hem andra färger efter önskemål.


Nils - Alvhems hurtbulle
Nils - Alvhems hurtbulle
Nu när vintern har gjort sitt intåg på allvar, med kyla och mörker, känns det extra skönt att fly vardagen och unna sig en SPA-vistelse.
Nils, Alvhems VD och grundare, försöker komma iväg så ofta det går.

Hur ser dina tränings- och sparutiner ut Nils?
Jag tränar så ofta jag kan på närmaste City Spa, Hagabadet, där jag är medlem sedan många år. Det tar bara några minuter att ta sig dit från min lägenhet på Linnégatan. Ett träningspass med efterföljande dopp i ”ägget”, gör underverk för både kropp och själ. Känner man för att lämna stan kan jag annars rekommendera Comwell Varbergs Kurhotell, som ofta har prisvärda spapaket med hotellövernattning.

Hur ser ditt eget badrum ut. Är det ett hemma-spa?
Ja, faktiskt! Jag har precis renoverat och har satsat på en varm och ombonad stil med usnygga klinkerplattor från Marrakesh Design.


Vi gillar Kocken och jag!
Nu har du som prenumerant på Alvhems nyhetsbrev möjligheten att testa de färdiga matkassarna från Göteborgsbaserade Kocken och jag.

Kassen innehåller bra råvaror, spännande recept framtagna i samband med en kostekonom och alltid hemmagjorda såser utan konserveringsämnen.
Vi erbjuder dig två olika alternativ att välja mellan:

1. Första matkassen för två personer kostar 299:- (därefter ordinarie pris 495:-).
Efter åtta matkassar får du ett presentkort på en matkasse för två personer, helt utan kostnad.

2. Första matkassen för fyra personer kostar 499:- (därefter ordinarie pris 849:-).
Efter åtta matkassar får du ett presentkort för en matkasse för fyra personer, helt utan kostnad.

Erbjudandet gäller t o m 2012-12-31.
Läs mer på kockenochjag.se


Vi gillar Kocken och jag
Alvhem Mäkleri & Interiör, Olivedalsgatan 16, 413 10 Göteborg
Telefon: 46 31 761 22 50, E-post: info@alvhemmakleri.se, Hemsida: www.alvhemmakleri.se