Drömhem, inredning & inspiration från en annorlunda mäklare Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
Hemsida | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
Ingen höststiljte på marknaden
Vårt andra nyhetsbrev har hösten som tema. Nu när vi börjar gå mot den mörka årstiden med regn och rusk, känns det extra skönt att landa inomhus, bara krypa upp i soffan med en bra bok och njuta av ett hem där man trivs och mår bra.
Många passar på att göra förbättringar i sin bostad, vilket vi märker av på Alvhem. Allt fler hittar till vår butik, eller besöker hemsidan för att få inspiration och tips. Vi får också in mängder av mail med frågor om inredning eller renovering, vilket vi tycker är väldigt roligt.
Någon höststiltje råder det dock inte på bostadsmarknaden. Tvärtom upplever vi att prisbilden är stabil, eller svagt uppåtgående, på vår lokala marknad med snittpriser runt 42 000 kr/kvm för de lägenheter vi sålt i Linné, Vasa och Kungshöjd. Flertalet lägenheter som utmärkt sig har betingat betydligt högre priser, närmare
50 000 kr/kvm. Lägre räntor bidrar sannolikt till att kompensera inbromsningen i ekonomin och mycket pekar på att detta läge kommer att kvarstå.


Höst i Slottsskogen
Äppel päppel
Äppel päppel...
Om du tar en promenad i villakvarteren såhär års kan du känna den söta doften av äpplen som sprider sig likt grilloset på somrarna. Det är nu, i mitten av oktober, som höstäpplena är mogna. Varför inte fråga om du får plocka med dig lite utav det som ligger i gräset? Få är de som själva kan ta vara på all frukt de dignande grenarna kan erbjuda. Och vad är väl mysigare än att spendera en kväll i köket med att ta vara på trädgårdarnas svar på skogens kantareller?

Äpplechutney med curry
1/2 kg äpplen
1/4 kg morötter
1/4 kg tomater
1/4 kg gul lök
1-2 msk curry
2 dl ljus sirap
1 dl ättiksprit 12%
6 dl vatten

Skala äpplen och grönsaker och skär dem i små bitar. Blanda alla grönsaker, curry, sirap, ättika och vatten i en gryta och sjud under omrörning i ca 45 minuter. Det skall inte vara några hårda bitar kvar.
Häll upp äpplechutneyn på varma, väl rengjorda glas. Förslut och förvara svalt.Träbestick från Seletti
Än är inte pick-
nicksäsongen över

Trots löven på marken och vinden som river i kinden behöver inte picknick-säsongen vara över. Träbestick från Seletti, 25:-

Flaskor från Housedoctor
Finaste flaskan till din äpplemust
Din hemgjorda äpplemust ska såklart vara förpackad på ett värdigt sätt! Flaskor med porslinskork från Housedoctor, från 79:-

Plåtburk från Madame Stoltz
Skattgömma...
Låt burken stå med locket öppet och avänd den som fruktkorg. Eller stäng den om du har hemligheter du vill gömma... Plåtburk i olika storlekar från Madame Stoltz, från 149:-

Lina, en tapetälskares bekännelser
En tapetälskares bekännelser
Lina Isaksson är vår post-it-älskande kontors-ansvarige. Hon är den som håller i trådarna när den viktigaste affären i ert liv skall sys ihop.
Men hon har en, inte så väl dold, hemlighet. Lina formligen ÄLSKAR tapeter och med tanke på hennes förflutna som designkoordinator och textilinköpare på Sandberg Tyg & Tapet kom inte detta som någon överraskning för någon av oss på kontoret.

Lina, hur ser det ut hemma hos dig?
Hemma hos mig har jag givetvis tapetserat, men då i hela rum! Och med tapeter som harmoniserar. Jag blandar gärna olika stilar och mönster. Jag har även valt att ha något rum helt målat i vitt, för att skapa kontrast till övriga rum. Många väljer att måla huvudelen av bostaden vit och bara ha något rum tapetserat. Jag gör tvärtom, d.v.s. tapetserar mer och målar mindre.

Ditt tips till den som fastnat i fondtapet-träsket?
Våga ta ut svängarna! Man får en helt annan känsla, mer ombonad, om man tapetserar ett helt rum i stället för bara en vägg. Min uppfattning är att en del är lite väl försiktiga i hur man väljer att färgsätta sina väggar.


Månadens blickfång
Att måla ett golv rutigt är inte så svårt som det kanske ser ut. A och O är väl rengjorda ytor, en bra färg och penslar av hög kvalitet. Efter du grundat ordentligt mäter du upp rutorna med hjälp av en måttstock och drar strecken med en vanlig blyertspenna. Här gäller det att vara noggrann, allra helst i hörnen där det syns direkt om du har fuskat. En streckpensel av mårdhår är det absolut bästa att använda för att måla ytterkanterna på rutorna. För att sedan fylla i dem använder du en rund anstrykare av svinborst för att nå ut i alla vrår.
Vi rekommenderar boken "Målade golv" av Göran Gudmunsson, Gysinge centrum för byggnadsvård. I den kan du få mängder av tips och råd för att lyckas bäst med ditt golvprojekt!

Följ länken för att kolla in fler bilder från lägenheten med det rutiga köksgolvet.


Månadens blickfång - rutigt köksgolv
Alvhem Mäkleri & Interiör, Olivedalsgatan 16, 413 10 Göteborg
Telefon: 46 31 761 22 50, E-post: info@alvhemmakleri.se, Hemsida: www.alvhemmakleri.se