Drömhem, inredning & inspiration från en annorlunda mäklare Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
Hemsida | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
Uppföljning "Accepterat pris"

Nu har det snart gått två månader sedan den samlade mäklarkåren i storgöteborg införde begreppet ”Accepterat pris”, och vi kan med tillfredsställelse konstatera att detta initiativ har fallit väl ut. Både hos säljare, köpare, spekulanter och mäklare har reaktionerna varit positiva. Självklart har frågorna varit många men generellt så har de flesta tagit till sig begreppet väldigt snabbt. Resultatet har blivit lite färre personer på visning och en något mer sansad budgivning. Prisbilden är dock fortsatt stabil och på en hög nivå.


Uppföljning Accepterat pris
Alvhem + Mr Perswall = sant
Alvhem + Mr Perswall = sant

Vi inledde 2013 med ett nytt och fantastiskt roligt samarbete med Mr Perswall.

Hos Mr Perswall hittar du allt du behöver för att ge dina väggar ett personligt uttryck. Du kan antingen välja bland det färdiga sortimentet du hittar på siten, mrperswall.se, eller ladda upp en egen bild och använda den som tapetmotiv.

Väljer du bland det det färdiga sortimentet av fondtapeter går dessa att beställa i vilken storlek som helst. Du kan dessutom spegelvända motiv, ändra färger och lägga till eller byta ut texter mot egna ord. Och om det du vill använda som tapetmönster inte finns digitalt postar du bara det till Mr Perswall och så gör dom ett digitalt original åt dig.

Kom in till oss i butiken så kan du bläddra i kollektionsböckerna och vi kan berätta mer!


Ett snyggt hemmakontor

Oavsett om du har ditt kontor hemma eller bara jobbar hemifrån ibland, kan vi väl vara överens om att det ska vara trevligt att gå till jobbet!

Använder du en del av ett annat rum - t.ex. hallen eller vardagsrummet - till hemmakontor kan det vara bra att satsa på snygg och dold förvaring. Klä en skolåda med en överbliven snutt av din favorittapet för förvaring av smårassel. Ställ pennor, saxar och linjaler i urtvättade gamla glas- eller konservburkar (som du tar bort etiketten från). Använd den superbra japanska papperstejpen Washi för att sätta upp urklipp och inspiration direkt på väggen.
Skapa kontraster med en gammal stol eller farmors antika skrivbord. Och missa inte att satsa på bra belysning!

Har du möjlighet att avsätta ett helt rum till kontor så satsa på att placera skrivbordet mitt i rummet! Det gör att rummet känns större och är dessutom trevligare än att stirra in i en vägg.

Slutligen, en kopp kaffe och ett par sköna tofflor mot sekelskiftets golvdrag och du är redo för att ta itu med dagens arbete!


Ett snyggt hemmakontor
Washi - japansk papperstejp
Washitejp
Låt inspirationen flöda med japansk papperstejp!

Från 30:-/rullen


Filttofflor från  La Charentaise
Filttofflor
Värm fötterna med filttofflor från La Charentaise

Från 589:-


Gammal svensk skolstol
Stol
Svenska gamla skolstolar ger karaktär till hemmakontoret

695:-


Marcus har bytt 00 mot 75...
Mackan har bytt 1900 mot 1975...

Att snickra, sätta kakel och måla är ingenting Mackan drar sig för. Snarare tvärtom!

Grattis, du är nybliven husägare! Klassisk sportfråga - hur känns det?
Det känns som ett stort och moget steg. Mer yta, nära till både hav och naturområde. Men det är lite mer att tänka på än bara kök, badrum och väggar som i en bostadsrätt…

Du har dessutom gått från sekelskifte till 70-tal. Vad är det med den stilen som tilltalar dig?
Ett hus från 1975 i mexitegel var inte min dröm men jag ser möjligheterna genom hårt slit, d.v.s. en oslipad diamant. Det var inte huset jag föll för utan läget, tomten och utsikten, resten kan vi påverka. Men läget kommer aldrig igen!

Hur svårt är det att koppla bort mäklarrollen när man är på husvisningar som privatperson?
Det är både lärorikt och intressant att se hur andra kollegor arbetar. Jag tar hellre ett steg bakåt än framåt på visningar och lyssnar på vad mäklaren har att säga. Många mäklare är väldigt pålästa och kan sin sak. Tyvärr finns det ett fåtal där det känts som om det är första gången de låser upp dörren till huset de visar. Det är lite trist…Alvhem Mäkleri & Interiör, Olivedalsgatan 16, 413 10 Göteborg
Telefon: 46 31 761 22 50, E-post: info@alvhemmakleri.se, Hemsida: www.alvhemmakleri.se