Återrapport SOS Barnbyar
Klicka här om du inte kan läsa det här mailet
20-årsjubilerande barnby i Estland
SOS Barnbyar firar i år 20-årsjubileum i Estland. Detta har uppmärksammats på många sätt. Reportage i lokala tidningar. En minnesbok har getts ut. Film- och TV-team har bevakat jubileumsfestligheterna i byn under sommaren.

Man har letat i gamla fotoalbum, intervjuat SOS-mammor och haft samtal med de första barnen som kom hit för 20 år sedan. Den samlade bilden av de första 20 åren är att det finns mycket kärlek och glädje här.

Inget av detta arbete vore möjligt utan er! Läs mer om hur era pengar arbetar för en bättre framtid för barnen i SOS Barnbyar Keila.
"Mor Leili lät mig få min barndom tillbaka"
"Hennes kärlek är enorm!" Det säger Marion om sin SOS-mamma Leili. Marion var ett av de allra första barnen som Leili tog hand om. Leili har nu gått i pension men hon är ändå en del av SOS-familjen.

Marion kom till barnbyn tillsammans med två av sina yngre syskon, som hon själv hade fått ta hand om när deras mamma under långa perioder var borta från hemmet.

"Vi hade ingen mat och ingen att vända oss till. När vi kom hit möttes vi av en kvinna med sådan värme och omsorg. Vi kände direkt att vi kunde lita på henne. I barnbyn fick jag vara ett vanligt barn. Jag fick leka, skratta. Jag kunde få vredesutbrott och stänga in mig i mitt rum - och det var okej. Leili är fortfarande där för mig. Jag ringer henne varje dag, bara för att höra hennes lugna och tröstande röst. Med Leilis hjälp, stöd och tålamod jag har också lärt mig att förstå min biologiska mamma och jag har äntligen kunnat förlåta henne"
En 20-årig barnby
I den 20-årsjubilerande barnbyn i Keila bor knappt 50 barn i 12 familjer. Det finns också ungdomsboende för ungdomar och unga vuxna, på väg ut i vuxenlivet.
Min familj
Några barn fick i uppgift att rita sin familj. Sexåriga Mari i SOS barnby Keila ritade sig själv, sin mamma och sin bror så här.
På väg att bli vuxen
Janno är en av de unga som flyttat till ett ungdomsboende i närheten av barnbyn. Han sköter sin matlagning, sin tvätt, städning och får hjälp att lägga upp en egen månadsbudget samt att planera för sin framtid.
Ert stöd gör skillnad! Tack vare bidrag från er får de här barnen uppleva värmen och gemenskapen i en familj. Med ett hem, bra sjukvård, skolgång utifrån deras utveckling kan dessa barn få möjlighet att utvecklas. Tack för att ni gör det möjligt!
WORLD OF SOS: En virtuell rundtur
World of SOS är en verksamhetsberättelse som med text, bild och film visar hur vi jobbar i världen. Se hur Marie, Diego, Pablo och Alberta fått möjlighet att skapa sig en bättre framtid.
Barn i krigets Syrien
"Barn ska leka och skratta, inte varar rädda och hungriga"
SOS Barnbyars fältarbetare berättar om läget i Syrien.
Tack för alla bidrag!
Vår katastrofinsamling till barn på flykt har hittills gett över fem miljoner kronor. Arbetet med barn på flykt fortsätter.
Julklapp med mening
Läs mer om våra julklappar som hjälper människor växa. En gåva från er kan förändra livet för barn i världen.
SOS Barnbyar
I över 60 år har SOS Barnbyar gett barn som har blivit föräldralösa eller övergivna ett nytt hem, en familj och utbildning i någon av våra 500 barnbyar runt om i världen. Vi arbetar också med att stödja utsatta familjer så att barn inte ska behöva bli föräldralösa eller överges. SOS Barnbyar är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att förverkliga FN:s Barnkonvention.
Box 17256, 104 62 Stockholm, 08 - 545 832 00, info@sos-barnbyar.se,
Plusgiro 90 02 29-6, Bankgiro 900-2031, Org.nr. 802405-7815
Vill du avsluta prenumerationen? Klicka här.
Twitter Facebook YouTube