Nyhetsbrev från Sigill Kvalitetssystem AB. Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.

Hej,

Sigill Kvalitetssystems vd, Britt Rahm, tackar för året som gått och blickar framåt med förväntan mot det som väntar under 2016.

Meddela oss gärna om ni har bytt mailadress eller vill att en kollega ska får detta nyhetsbrev.
Anmälan till nyhetsbrev www.sigill.se eller skicka ett meddelande till info@sigill.se


ATT LÄNGTA TILL 2016

Den 1 mars tillträdde jag full av förväntan som vd för Sigill Kvalitetssystem AB och det känns efter tio månader som ett fantastiskt roligt och utmananande uppdrag. Året som gått har för min del handlat mycket om att lära känna företaget, alla kunniga och entusiastiska kunder och den marknad som finns där.

I medierna har det under året varit mycket prat om ekologiskt och nu i dagarna förstås mycket klimatet. För mig är det tydligt: Ekologiskt är bra men långt ifrån tillräckligt. Att vårda vår jord kräver en helhetssyn där miljön, djuren, människorna, livsmedelssäkerheten och ekonomin tas i beaktande.

Att odla ekologiskt handlar framför allt om att odla giftfritt, vilket självklart är positivt men ett långsiktigt miljöarbete kräver fler dimensioner som även innefattar ansvartagande för andra typer av miljöbelastningar och risker. I många länder och områden sjunker grundvattnet till alarmerande låga nivåer, något som är ett stort hot mot människors tillgång på mat i framtiden. Att odla vattenkrävande grödor borde inte vara tillåtet i områden där vatten är en bristvara!
Det hjälper inte om potatisen och tomaterna från Spanien, Israel eller Kalifornien är ekologiska, odlingen utgör en alltför stor miljöbelastning och riskerar att bidra till öknars utbredning.

I en hållbar produktion där man tar ansvar för miljön är det självklart viktigt att göra vad man kan för att minska behovet, och på så vis också eliminera användningen, av gifter. Under de år då somrarna är fuktiga och kalla och bladmögel riskerar att slå ut potatisskörden kan kemisk bekämpning vara nödvändig. Alternativet är att importera potatis från exempelvis Cypern som själva saknar tillräckligt med grundvatten och i sin tur importerar vatten från Turkiet och Grekland. Detta är ett exempel, jag skall inte trötta er med fler. Vi vet ju alla vad det handlar om.

Odling och djurhållning i Sverige är bra och inom många, många områden så mycket bättre än andra länders. Att certifiera produktionen är ett sätt att visa handeln och konsumenterna att det de köper är producerat med en nödvändig transparens och trovärdighet. Oavsett vilken nivå eller område inom IP-standarden som används så håller kvalitetssäkringen alltid högsta klass med en tredjepartscertifiering.

Inför 2016 kommer vi att intensifiera kommunikationen kring våra olika produkter inom kvalitetssäkring. Vi har av den anledningen anställt en kommunikatör, Michael, som precis har börjat hos oss. Tillsammans med våra kunder som använder märkningen Svenskt Sigill kommer vi att genomföra en butikskampanj i mars. Är du intresserad av att vara med men inte har hört från oss så skicka mig ett mail så fixar vi det.

Avslutningsvis kan jag informera att vi håller på att ta fram ett märke för IP certifierad produktion. Ett märke som ska användas för att tydligt visa att en verksamhet är tredjepartscertifierad. Mer information angående detta kommer under nästa år.

På många sätt kommer du se mer av oss under nästa år.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt härlig jul och ett fint avslut på 2015.
Vi hörs 2016!


Britt Rahm
vd Sigill Kvalitetssystem AB
britt.rahm@sigill.se


Följ kontroll- och ursprungsmärkingen Svenskt Sigill på Facebook och Twitter.

Certifierade företag och information om hur ni certifierar eller märker era produktioner finns på www.sigill.se


Sigill Kvalitetssystem AB, 105 33 Stockholm | tel: 08-787 59 50 | fax: 08-787 53 21 | e-post: info@sigill.se